Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας

To 3ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (10-11-12 Οκτώβρη). Το Παγκάκι και η Δικτύωση συνεργατικών εγχειρημάτων θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

 

Ένας Άλλος Κόσμος Είναι Υπαρκτός

Ενώ γύρω μας γκρεμίζονται τα θεμέλια του παρελθόντος, εμείς ποτίζουμε τα λουλούδια που φυτρώνουν στα συντρίμμια.

Στην Ελλάδα της κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής κρίσης όπου έχουν εκμηδενιστεί οι κοινωνικές δομές και απειλούνται τα συλλογικά αγαθά, η ανεργία και η οικονομική δυσχέρεια αποτελούν την πραγματικότητα για πολλούς από εμάς. Οι βασικοί υπεύθυνοι σφυρίζουν αδιάφορα και η σάπια υπόσχεση της μαγικής ανάπτυξης κρατάει καλά ακόμα. Δεν προτιμούμε όμως όλοι να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια και να περιοριζόμαστε στους αφορισμούς. Αντίθετα ολοένα και περισσότεροι συμμετέχουμε ενεργά σε ομάδες και δίκτυα αλληλέγγυας, ανταλλακτικής ή συνεργατικής οικονομίας, δίνοντας πνοή σε έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον αυτοσκοπό της συσσώρευσης χρήματος.

Τα εγχειρήματα αυτά, που αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα, αποτελούν όχι μόνο μια δυνατή βοήθεια για την καθημερινή διαβίωση μας αλλά και το όχημα για τη μετάβαση σε μια κοινωνία που έχει απορρίψει το καπιταλιστικό αξιακό σύστημα.

 Οι ομάδες που συνδιοργανώνουμε και συμμετέχουμε στο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας δεν περιμένουμε να εξαργυρώσουμε με ψήφους, μελλοντικές απολαβές ή κοινωνική αναγνώριση τη δράση μας, όπως διάφορες φιλανθρωπικές ή μισάνθρωπες οργανώσεις που διατυμπανίζουν τη δήθεν κοινωνική δράση τους. Βαθιά επιδίωξη μας είναι η δημιουργία κοινωνικών, και άρα και οικονομικών, δομών με γνώμονα τον άνθρωπο και όχι το κέρδος. Όχι μόνο δεν προσδοκούμε την προ-μνημονίου εποχή αλλά αντίθετα έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην ενίσχυση της αυτοοργάνωσης, της αυτάρκειας και της πραγματικής ευημερίας ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των οικονομικών δεικτών.

Το πρώτο και το δεύτερο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας που πραγματοποιήθηκε με ευρεία συμμετοχή, μας άφησε χαμόγελα, πολλή τροφή για σκέψη και όρεξη για περισσότερη δράση. Σήμερα ετοιμαζόμαστε για τη συνέχεια της προσπάθειας αυτής με στόχο τη δικτύωση και την ανταλλαγή εμπειριών και προβληματισμών μεταξύ των ομάδων αλλά και την ενημέρωση των πολιτών για έναν κόσμο διαφορετικό, για έναν κόσμο, που δεν είναι απλά εφικτός και αναγκαίος, αλλά και υπαρκτός.

http://youtu.be/LaQAG3u-FeM

Πρόσβαση:

Με Μετρό

Σταθμός Ελληνικού (τερματικός σταθμός Γραμμής 2)

Με Αυτοκίνητο

Από το κέντρο της Αθήνας ακολουθούμε τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης (απόσταση μέχρι προορισμό 8.3 χλμ). Μετά τη γέφυρα Αλεξιουπόλεως (περιοχή Αργυρούπολης) βλέπουμε στο βάθος δεξιά το κόκκινο υδραγωγείο. Στα φανάρια πριν το υδραγωγείο στρίβουμε δεξιά. Το πρώτο κτίριο που συναντάμε είναι η τροχαία Ελληνικού, συνεχίζουμε για 200 μέτρα περίπου και φτάνουμε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού.

Με Λεωφορείο

Η πρόσβαση με λεωφορείο είναι πολύ εύκολη αφού βρισκόμαστε μόνο 200 μέτρα από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Η στάση που πρέπει να κατεβείτε είναι η “ΛΑΒΑΣΣΑ”.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα δρομολόγια των λεωφορείων που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν για να έρθετε στο φεστιβάλ.

ΑριθμόςΓραμμής Ονομασία Γραμμής
171 ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΒΑΡΚΙΖΑ (Μέσω ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ)
205 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΣΟΥΡΜΕΝΑ – ΤΕΡΨΙΘΕΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
790 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ)
Α3 ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (ΕΥΡΥΑΛΗ) (Μέσω ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ)
Β3 ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ(ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ)(Μέσω Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ)
Χ97 ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ – ΑΕΡΟΛ. ΑΘΗΝΩΝ (EXPRESS)

Πηγή: http://www.festival4sce.org, https://www.facebook.com/festival4sce