Διακοπές και άλλα νέα

Κλείνουμε για διακοπές από 31/7 έως 30/8

Κλείνουμε για διακοπές από Παρσκευή 31 Ιουλίου έως και Κυριακή 30 Αυγούστου.

Καλές διακοπές!!

Ανακοίνωση του συνεταιρισμού «ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΣΥΝ.ΠΕ» για τον άγριο ξυλοδαρμό μέλους και σχετική συνέντευξη του Β.Γ.

Συζήτηση: Εμπειρίες και εγχειρήματα αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης στην Ελλάδα (Βαλένθια, 26/4/15).

Στο πλαίσιο της 15ης έκθεσης αναρχικού βιβλίου της Βαλένθια (18-26/4/2015), παρουσιάστηκε το βιβλίο των εκδόσεων Παγκάκι "Δημιουργικές Αντιστάσεις και Αντεξουσία" και έγινε ενημέρωση για τα εγχειρήματα αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης αλλά και τη γενικότερη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον κοινωνικό χώρο Solar Corona.

Επίσκεψη στο MST (Βραζιλία)

Download Original

]" title="">

Την άνοιξη του 2015, ένα μέλος της κολεκτίβας εργασίας Το Παγκάκι επισκέφτηκε τη Βραζιλία για να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα αυτομόρφωσης που διοργάνωσε το Κίνημα των χωρίς γη (MST). Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά κινήματα στον κόσμο αφού η δράση του αφορά περίπου 500.000 οικογένειες και η ιστορία που υπερβαίνει τα 30 χρόνια.

Το πρόγραμμα έλαβε χώρα στο Εθνικό Σχολείο Φλορεστάν Φερνάντες (Escola Nacional Florestan Fernandes – ENFF) που βρίσκεται στη Γκουαραρέμα. Διήρκεσε περισσότερο από ένα μήνα και περιελάμβανε θεωρητικές διαλέξεις, συλλογική εργασία σε διάφορα πόστα (κουζίνες, αγροτική παραγωγή, καθαριότητα...), παρακολούθηση ντοκιμαντέρ, επισκέψεις σε άλλα κινήματα της Βραζιλίας κ.ά. Μια σχετική ιδέα μπορείτε να πάρετε από το παρακάτω ενημερωτικό βίντεο για την κατασκευή και λειτουργία του σχολείου και τις συνημμένες φωτογραφίες.

 

Το μότο του κινήματος είναι Κατάληψη, Αντίσταση, Παραγωγή, ενώ το πρόγραμμα του στοχεύει στην αγροτική μεταρρύθμιση (το πρόγραμμα στα αγγλικά: agrarian reform).

Περισσότερες πληροφορίες για το MST μπορείτε να βρείτε στις επίσημες ιστοσελίδες του (πορτογαλικά: http://www.mst.org.br), των φίλων του στις ΗΠΑ (αγγλικά: http://www.mstbrazil.org/) και το ENFF (αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, γαλλικά, πορτογαλικά http://www.amigosenff.org.br).