Τετάρτη 8 Μαΐου στις 7.30μμ παρουσίαση του βιβλίου Buen Vivir στο Παγκάκι

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ BUEN VIVIR

Η ιδεολογία και το κίνημα του Buen Vivir, όπως προσεγγίζεται στο ομώνυμο βιβλίο, αποτελεί μια σημαντική συμβολή στις αναζητήσεις της κοινωνίας για ένα νέο στρατηγικό όραμα, που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των λαών και θα είναι εφαρμόσιμο στην εποχή μας. Το όραμα αυτό είναι ο κοινοτισμός, η ιδεολογία του οποίου προέρχεται από τη φιλοσοφία, με την οποία ζουν οι ιθαγενείς στις κοινότητες της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής, που επικαιροποιείται στις μέρες με το κίνημα του Buen Vivir. Μέσα από το κίνημα αυτό προβάλλεται ένα νέο πρότυπο ζωής, στο οποίο βρίσκουν το πραγματικό τους νόημα οι πανανθρώπινες αρχές και αξίες, όπως η δικαιοσύνη, η ελευθερία, η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα, η ισοτιμία των φύλων, η δημοκρατία, η αυτονομία, η ανεξαρτησία, η προστασία του περιβάλλοντος και πολλές άλλες.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο βολιβιανός στοχαστής Fernando Huanacuni Mamani, το βιβλίο εξέδωσε σε δεύτερη έκδοση η Εναλλακτική Δράση και τη μετάφραση έκανε ο ιστορικός Μάκης Σταύρου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ BUEN VIVIR

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου Buen Vivir, του Fernando Huanacuni Mamani που οργανώνει η Εναλλακτική Δράση, θα γίνει την Τετάρτη 8 Μαϊου, 7.30μμ, στο αυτοδιαχειριζόμενο καφέ “Παγκάκι”, στο Κουκάκι, πεζόδρομος Γ.Ολυμπίου17-19 και για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Γιώργος Κολέμπας, Συγγραφέας, μέλος της Συνέλευσης ”Από Κοινού”

Γιώργος Λιερός Συγγραφέας

Κώστας Χαριτάκης, μέλος της Σ.Ε ΒΙΟΜΕ

Μάκης Σταύρου, ιστορικός, μέλος της Εναλλακτικής Δράσης

Θα συντονίσει η Ευαγγελία Τζαουβάρα, μέλος της Εναλλακτικής Δράσης