Σάββατο 19 Οκτώβρη, ημέρα οικονομικής ενίσχυσης και αλληλεγγύης για τις συντρόφισσες και συντρόφους της Rojava

                             Σάββατο 19 Οκτώβρη, ημέρα οικονομικής ενίσχυσης και αλληλεγγύης για τις συντρόφισσες και συντρόφους της Rojava

                                                                          

  

Η επιβίωση του πολυπολιτισμικού εγχειρήματος της αυτοδιοίκουμενης Βορειοανατολικής Συρίας (γνωστή και ως Rojava) –βασισμένου στην άμεση δημοκρατία, τη γυναικεία απελευθέρωση και την οικολογία– απειλείται από τον επελαύνοντα ολοκληρωτισμό του τουρκικού κράτους. Από τις 9 Οκτώβρη, οπότε και ξεκίνησαν απρόκλητα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εκ μέρους του τουρκικού στρατού και των μισθοφόρων του, εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους (Κούρδοι, Άραβες, Ασσύριοι, Αρμένιοι, Γιαζίντι, Τουρκμένοι) και αρκετές εκατοντάδες άμαχοι και μαχητές δολοφονήθηκαν.
Ως μέρος των κινημάτων που βασίζονται και προωθούν έννοιες όπως η αλληλεγγύη και η άμεση δημοκρατία, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον ηρωικό αγώνα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) για τη διάσωση του δημοκρατικού προτάγματος στην επαναστατημένη βορειοανατολική Συρία και σας καλούμε με κάθε πρόσφορο μέσο να στηρίξετε την υπεράσπισή του.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου διοργανώνουμε στο Παγκάκι ημέρα οικονομικής ενίσχυσης και αλληλεγγύης, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στις δομές υγειονομικής περίθαλψης της Αυτόνομης Δημοκρατικής Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας.

                                                                                                                                                                                                                                                 Παγκάκι - 18/10/2019