Σάββατο 3/7 από τις 17.00 στη Γεωπονική σχολή-Live οικονομικής ενίσχυσης του ταξιδιού των ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ με τους EL*PASO*Soundsystem

Bienvenid@s Zapatistas!
«Ήρθε η στιγμή να χορέψουν ξανά οι καρδιές, αλλά η μουσική και τα βήματά τους να μην είναι λύπης και παραίτησης. Διάφορες ζαπατιστικές αντιπροσωπείες από άντρες, γυναίκες και άλλου/ες που έχουν το χρώμα της γης μας, θα διασχίσουμε τον κόσμο, θα βαδίσουμε και θα ταξιδέψουμε μέχρι τα πιο απομακρυσμένα χώματα, ως τις πιο μακρινές θάλασσες και ουρανούς, αναζητώντας όχι το διαχωρισμό, την ανωτερότητα, τη λοιδορία, ούτε βέβαια τη συγχώρεση και τον οίκτο, αλλά αυτό που μας κάνει ίσους»
Για τη ζωή, οι Ζαπατίστας θα διασχίσουν τις 5 ηπείρους, σχεδόν για πρώτη φορά, "για να μιλήσουμε για τις αμοιβαίες ιστορίες μας, για τον πόνο μας, την οργή μας, και τις αποτυχίες μας" μεταφέροντας το μήνυμα της αντίστασης και της εξέγερσης. Το γνήσιο αυτοοργανωμένο κίνημα των Ζαπατίστας μας εμπνέει και αντλούμε δύναμη από τον αγώνα και το έργο τους.
To El Paso Soundsystem, είναι μια κινητή ντίσκο που παίζει μουσική, με τα δικά του χειροποίητα ηχεία από τον γαλαξία της τζαμαϊκανής μουσικής παράδοσης και συνεργάζεται με διάφορες ομάδες κ ανθρωπους στα πλαίσια της αυτο-οργάνωσης.
Μια παρέα με κοινή βάση την αγάπη για την Reggae Dub μουσική και την υποκουλτούρα των Soundsystems, ξεκίνησε από την γειτονιά της Καλλιθέας και τις γύρω περιοχές στην Αθήνα. Mια πολιτισμική ομάδα που θέλει να διεκδικήσει τους δημόσιους χώρους με διάφορες δράσεις, και μια από τις βασικές είναι να στήνουμε το ηχοσύστημα σε πλατείες, πάρκα και γειτονιές, ενάντια στην πλήρη υποτίμηση των ζωών μας, της διασκέδασης και του ελεύθερου χώρου κ χρόνου, που όλο κ πιο πολύ εμπορευματοποιείται.
Εδώ και και τέσσερα χρόνια, το EL PASO Soundsystem έχει παίξει σε Αγρίνιο, Γιάννενα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βόλο μεταφέροντας το ηχοσύστημα σε στέκια, καταλήψεις κ πανεπιστήμια για κινηματικούς και αλληλέγγυους σκοπούς.
Ένας ακόμα τέτοιος σκοπός δημιουργήθηκε με αφορμή το ταξίδι των Ζαπατίστας στην Ευρώπη όπου θα συμπεριλάβει σαν σταθμό και την Ελλάδα.
Σκοπός μας να κάνουμε ένα live session για οικονομική ενίσχυση του πρωτοπόρου εγχειρήματος.
Roots Reggae Dub Session με full sound για το ταξίδι των Ζαπατίστας!