Νέα

Πέμπτη 21/9/23 Απεργειακό ταμείο:νησιώτικη-κρητική μουσική

Γλέντι σε νησιωτικούς και κρητικούς ρυθμούς για την οικονομική ενίσχυση του απεργειακού μας ταμείου (https://pagkaki.org/apergiako_tameio).

Παράλληλα κάνουμε συλλογή ειδών για τους κατοίκους των περιοχών που πλημμύρισαν. Μπορείτε να φέρετε ό,τι λέει η ακόλουθη λίστα:

 

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στη Θεσσαλία.

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στη Θεσσαλία.

Από σήμερα Δευτέρα 11/9 συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης στην κολεκτίβα εργασίας το Παγκάκι (Γεωργ. Ολυμπίου 17-19, Κουκάκι). Τα πράγματα που θα μαζευτούν θα συντονιστούν με αποστολή αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες. Δεχόμαστε πράγματα καθημερινά από τις 11.00 το πρωί.

Προτεινόμενη λίστα είναι η ακόλουθη:

- Εμφιαλωμένο νερό

- Καθαρές κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες, υπνόσακοι

- Κάλτσες και καθαρά ρούχα

- Ξηρή τροφή

- Μακαρόνια & σάλτσες τοματοειδών

Από αύριο Παρασκευή 25/8 το καφενείο ανοίγει στις 18.30

Από αύριο Παρασκευή 25/8 το καφενείο ανοίγει στις 18.30.

Από την Δευτέρα 28/8 το καφενείο θα επιστρέψει στο καθιερωμένο ωράριο λειτουργίας από τις 11.00 το πρωί.

Μέσα σε αυτήν την βαρβαρότητα σας περιμένουμε με χαρά!

Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Σμήνος που συμμετέχει η κολεκτίβα εργασίας Παγκάκι στην διοργάνωση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

 

ΜΙΚΡΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

17.30-18.45 • ΣΥΖΗΤΗΣΗ         Μικροί εκδοτικοί – μεγάλες ιδέες. Με τους Μιχάλη Παπαρούνη (futura), Χρίστο Μάη (Ψηφίδες),

                                              Φώτη Κατέβα (Ευτοπία) και Τηλέμαχο Δουφεξή Αντωνόπουλο (Εκδόσεις των Συναδέλφων)

18.45-19.00 • ΚΕΝΟ

19.00-20.15 • ΣΥΖΗΤΗΣΗ         Ρεαλιστικές ουτοπίες, Κοινά και συνεργατισμός. Με τους Γιάννη Ζαϊμάκη, Κάρολο Καβουλάκο και Γιώργο Λιερό.

                                              Συντονίζει ο Αντώνης Μπρούμας.

ΠΡΟΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΖΑΠΑΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΦΕ COMPAÑERO, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ και της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Η καλλιέργεια του καφέ κατέχει δεσπόζουσα θέση στην οικονομία των εξεγερμένων ιθαγενών Ζαπατίστας, καθώς είναι το κύριο εμπορεύσιμο προϊόν που παράγουν. Ο καφές που παράγεται στα εδάφη της Τσιάπας θεωρείται από του ποιοτικότερους παγκοσμίως.

Ωστόσο μέχρι την εξέγερση των ζαπατίστας το 1994, οι παραγωγοί βρίσκονταν στο έλεος των τοπικών μεσαζόντων και των μεγάλων πολυεθνικών, που αγόραζαν το προϊόν σε εξευτελιστικές τιμές.

Εκδήλωση συλλογικής μνήμης για τον Γιώργο Κολέμπα

Ο Γιώργος Κολέμπας έφυγε νωρίς από κοντά μας.
Τα συνεργατικά εγχειρήματα, που τόσο ενέπνευσε και στήριξε, φίλες-φίλοι του και συνοδοιπόροι του διοργανώνουμε μια εκδήλωση μνήμης για τον άνθρωπο που σημάδεψε με τη σκέψη του και τους αγώνες του το ρεύμα της αποανάπτυξης-τοπικοποίησης και της ριζοσπαστικής οικολογίας.

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 19.00
ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 134, Θησείο

ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ

Κάτια Γέρου
ηθοποιός, δημιουργός της ταινίας USSAK
που βασίστηκε στο έργο του Γιώργου

Ηλίας Ζιώγας
συνεταιρισμός «Συν Άλλοις»

Κλειστό το καφενείο από Τρίτη 11/4 έως Πέμπτη 20/4

Το καφενείο θα παραμείνει κλειστό από την Τρίτη 11/4 έως Πέμπτη 20/4 εξαιτίας μίας ποινής που επεβλήθη από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου στην Αθήνα.

 

Η ποινή οφείλεται στην έλλειψη σχετικού εγγράφου-άδειας την οποία δεν είχαμε να προσκομίσουμε κατά την διάρκεια ελέγχου στην συγκεκριμένη υπηρεσία.

 

Με βάση αυτό και σε συνδιασμό το προγραμματισμένο κλείσιμο του καφενείου λόγω πάσχα και ξεκούρασης, θα τα ξαναπούμε την Παρασκευή 21/4 στις 11.00

 

κλειστό το Καφενείο από Τρίτη 11/4 έως Πέμπτη 20/4

Το καφενείο θα παραμείνει κλειστό από την Τρίτη 11/4 έως Πέμπτη 20/4 εξαιτίας μίας ποινής που επεβλήθει από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου στην Αθήνα. 

Για την ιστορία, η ποινή οφείλεται στην έλλειψη ενός εγγράφου-άδειας την οποία δεν είχαμε να προσκομίσουμε κατά την διάρκεια τακτικών ελέγχων στη συγκεκριμένα υπηρεσία. 

Σάββατο 18/3 μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης

Αύριο Σάββατο στα εξάρχεια συντονιζόμαστε για την ΒΙΟΜΕ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

13.00 στα σκαλάκια του αστέρα (στη λαϊκή) μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης

ANABOΛΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 18.30 στο πάρκο Ναυαρίνου προβολή ντοκιμαντέρ (επόμενος σταθμός ουτοπία) και συζήτηση για τις εξελίξεις στη ΒΙΟΜΕ

 

 

 

Κυριακή 19/3 στις 17.00 γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τα σεισμόπληκτα άτομα σε Συρία και Τουρκία

Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα διοργανώνουμε ρεμπέτικο γλέντι στο πάρκο Εθνικής Αντιστάσεως (Φαλήρου 96 στο Κουκάκι)!

Τα έσοδα από το γλέντι θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τους σεισμούς στη Συρία και την Τουρκία.

Το γλέντι θα διαρκέσει μέχρι τις 23:30 λόγω γειτονιάς.

Την Πέμπτη 16/3/2023 έχει απεργία!!!

Aύριο όλες, όλοι και όλ@ στην απεργία.

Το καφενείο μας θα ανοίξει στις 18.30 και τα έσοδα της ημέρας θα διατεθούν στο αλληλέγγυο-απεργιακό ταμείο που διατηρεί η συλλογικότητά μας.

Aύριο Tετάρτη 8/3 όλες, όλοι και όλ@ στην απεργία

Aύριο όλες, όλοι και όλ@ στην απεργία.

Όλ@, όλες και όλοι να συντονιστούμε και να εναντιωθούμε στην συνολική υποβάθμιση της ζωής μας που την αντιμετωπίζουμε σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας μας.

➡️Το καφενείο θα ανοίξει στις 18.30 και τα έσοδα της ημέρας θα διατεθούν στο αλληλέγγυο-απεργιακό ταμείο που διατηρεί η συλλογικότητά μας.

Kείμενο υποστήριξης στη ΒΙΟΜΕ από 28 συνεργατικά εγχειρήματα από όλη την Ελλάδα

Αλληλεγγύη στη ΒΙΟΜΕ

 

Σύντομο ιστορικό

Η Βιομηχανική Μεταλλευτική (ΒΙΟ.ΜΕ) ιδρύθηκε το 1982, ως θυγατρική του ομίλου Φίλκεραμ Τζόνσον, ιδιοκτησίας της οικογένειας Φιλίππου. Η Φίλκεραμ αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πλακιδίων στην Ευρώπη και η ΒΙΟΜΕ μία κερδοφόρα επιχείρηση που πλάι της παρήγαγε κόλλες, αρμούς, σκληρά καθαριστικά και άλλα εξειδικευμένα υλικά.

Kείμενο υποστήριξης στη ΒΙΟΜΕ από 28 συνεργατικά εγχειρήματα από όλη την Ελλάδα

Αλληλεγγύη στη ΒΙΟΜΕ

 

Σύντομο ιστορικό

Η Βιομηχανική Μεταλλευτική (ΒΙΟ.ΜΕ) ιδρύθηκε το 1982, ως θυγατρική του ομίλου Φίλκεραμ Τζόνσον, ιδιοκτησίας της οικογένειας Φιλίππου. Η Φίλκεραμ αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πλακιδίων στην Ευρώπη και η ΒΙΟΜΕ μία κερδοφόρα επιχείρηση που πλάι της παρήγαγε κόλλες, αρμούς, σκληρά καθαριστικά και άλλα εξειδικευμένα υλικά.

AΡΙΘΜΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ ΣΕ Β. ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ και ΡΟΖΑΒΑ

 

**Υπάρχει λογαριασμός σε εγχώρια τράπεζα.

-Για τη στήριξη των σεισμοπαθων στο Βόρειο Κουρδιστάν (κουρδικες περιοχές στην Τουρκία) και στη Ροζαβα (Βόρεια Συρία) μπορείτε να καταθέτετε χρήματα στον λογαριασμό της ελβετικής τράπεζας που έχει δώσει η Κουρδική Ερυθρά Ημισεληνος (αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού), με βάση την έκκληση που έκανε.

-Μπορείτε πιο εύκολα να καταθέσετε χρήματα στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας που χρησιμοποιούμε ως Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Κούρδους Πρόσφυγες του Λαυρίου.

ανακοίνωση εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ για τις εξελίξεις του ξεπουλήματος του οικοπέδου της μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού

Θέλουν να σκοτώσουν τη ΒΙΟΜΕ. Μην τους αφήσεις

Σήμερα είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η ΒΙΟΜΕ κινδυνεύει όσο ποτέ. Η δικαστική εξουσία και το κεφάλαιο ξεπούλησαν στα μουλωχτά το οικόπεδο πάνω στο οποίο βρίσκεται το εργοστάσιο σε ένα φαντ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΕ

Με βάση την ενημέρωση που έχουμε το οικόπεδο το οποίο βρίσκεται το αυτοδιαχειριζόμενο και ανακτημένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ πουλήθηκε μέσω της διαδικασίας του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού. Οι κύκλοι των πλειστηριασμών ξεκίνησαν από το 2015 καθώς η περιοχή χαρακτηρίζεται “φιλέτο” για τη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή 20/1: Συνταγή αλληλεγγύης στο Παγκάκι για την κοινωνική κουζίνα El Chef

Την Παρασκευή 20/1 θα έχουμε στο καφενείο μας ως πιάτο ημέρας την πρώτη συνταγή από το νέο ημερολόγιο της Συλλογικη Κουζινα El Chef, στο οποίο θα βρείτε στον κάθε μήνα μία συνταγή από διάφορες περιοχές των Βαλκανίων.

Πρόγραμμα λειτουργίας του καφενείου λόγω γιορτών:

Πρόγραμμα λειτουργίας του καφενείου λόγω γιορτών:


Το Παγκάκι θα μείνει κλειστό Σάββατο 31/12, Κυριακή 1/1, Δευτέρα 2/1, Τρίτη 3,1
Ξανά μαζί σας από την Τετάρτη 4/1 στις 11.00 το πρωί!!

Σελίδες